Sepals – alt om krigen

Sepals.no er nettstedet der du finner alt du måtte ønske å vite om andre verdenskrig, også kjent som den enorme konflikten som satte verden i brann mellom 1939 og 1945. Dersom du har interesse for historie, er dette nettstedet for deg og er fylt opp med alt av informasjon om den største historiske begivenheten verden noensinne har sett. Enten du er fascinert av Winston Churchill eller Franklin D. Roosevelt, Adolf Hitler eller Josef Stalin, har du sikkert mye nytt å lære og undres over på disse sidene.

The Second World WarDet er mange sider av andre verdenskrig som gjør at den fortsatt blir diskutert og husket mer enn 70 år senere. Først av alt kommer selvfølgelig selve krigshandlingene, med et omfang og en nådeløs brutalitet verden knapt har sett maken til. Deretter kommer det utrolige nivået av planlegging, logistikk, organisering, mobilisering av mennesker og teknologisk utvikling som ble satt i sving
for å sikre seieren. På veldig mange ulike felter i økonomien, kulturen og det sosiale liv ble verden grunnleggende endret som følge av krigen. Det mest skremmende av alt var selvfølgelig utviklingen av atombomben, som senere ble brukt på effektivt og fryktinngytende vis mot de japanske byene Hiroshima og Nagasaki.

Den andre verdenskrigen hadde også et utrolig persongalleri. Bare tenk på alle de store kommandantene fra Eisenhower og Patton til Montgomery og Erwin “Ørkenreven” Rommel, eller russiske Zhukov. Tenk på den japanske keiseren som ble oppfattet av mange som guddommelig, eller på kinesiske kamphaner som Mao og Chiang Kai-shek. Andre verdenskrig er i sannhet en evig kilde til ny og spennende innsikt. Visste du at mange av krigens hovedpersoner var gamblere? De ville nok helt sikker likt seg på http://www.ace-ten.com/no/, et nettsted for alle som liker å spille. Prøv å spille i dag, og tenk på de ville spillene om stjålen kunst som foregikk under krigen.